Sivut

torstai 13. elokuuta 2015

Puutarhaunelmia


Jos oikein muistan, viime vuonna suurin piirtein tähän aikaan iski jo jonkinlainen puutarhaväsähdys. Ei enää niin tarkkaan jaksanut kitkeä ja puleerata. "Mitä järkeä, kohta on kuitenkin jo syksy. Ei enää kannata."

Tänä vuonna kiintiö ei kuitenkaan ole vielä täynnä. Johtunee alkukesän kurjista keleistä, että intoa vielä piisaa. Kiitos kylmien säiden ja vesisateiden, kesä 2015 jäi vähän tyngäksi.

Startanneet helteet ovat kuitenkin aktivoineet halun hankkia kaikkea uutta! Postilaatikkoon on onneksi kolahdellut jos jonkinlaista syyskatalogia, joita onkin luettu innokkaasti merkkauskynä heiluen. Etenkin siemenien kohdalla meinaa lähteä mopo käsistä, kun ne on olevinaan niin halpojakin.

Ennen kreisishoppailua pitää kuitenkin käydä kääntymässä Plantagenilla. Meillä on sinne 80 euron lahjakortti, joka olisi hyvä käyttää pois ennen kuin tilaa samoja kasveja Oikealla Rahalla muualta. Harmillisesti Plantagenin nettisivut ovat juuri nyt "päivityksen alla". Juuri nyt, kun haluaisin valikoimaa selailla?! Kun on nähnyt mitä Plantagenista saa, voisi sitten miettiä, lähteekö sipulitilaus tänä vuonna Korpikankaalle vai Exotic Gardeniin.

Jos unohdetaan sipulit ja siemenet, muutamia muitakin kasveja on hiipinyt ei-niin-akuutille ostoslistalle: ainakin kaukasianpioni, verikonnantatar mantsuriankärhö ja pensaskärhö ('purpurea') pitää napata mukaan, jos sattuvat jossain silmään osumaan.

Westphal-tilauksen jätän kuitenkin suosiolla kevääseen! Mutta voihan sitäkin jo vähän makustella...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti