Sivut

lauantai 11. heinäkuuta 2015

Mikä kesä?

Jos olutta voi heinäkuussa säilyttää kuistilla ja se pysyy kylmänä, maailmassa on virhe. Heinäkuu on kohta puolessavälissä, ja meillä on ollut tasan kaksi (2) kunnollista, lämmintä kesäpäivää. Muuten on satanut koko ajan, siis todellakin ihan koko ajan. Tuuli on kuin suoraan lopun ajan ennustuksista, tallillekaan ei ole mitään asiaa ilman toppaliiviä.

Nurmikkoa ei pääse ajamaan, koska se on märkä ja liiskautunut pitkin pihaa. Pensaat näyttävät siltä kuin niiden päällä olisi istuttu, ja kärhöt ovat repeytyneet alas puiden oksilta. Piiskut makaavat apaattisina kyljellään. Ruusujen kukat sade piiskasi muhjuksi ennen kuin niitä ehti edes ihastelemaan. Rikkaruohot kasvavat silmissä, eikä kaatosateessa tee mieli kitkeä. Vuohenputkien vastainen sota on auttamattomasti hävitty tältä kesältä.

Puutarhamotivaatio: 0

Enkä ruikuta siksi, että kesärusketus jää hankkimatta, vaan myös mehiläisvinkkelistä tämä on toistaiseksi ollut varsinainen Pettymysten Kesä™. Lentokelejä ei yksinkertaisesti ole ollut riittävästi. Nuoret mehiläisemot eivät pääse näillä säillä parittelulennolle eivätkä näin ollen myöskään hedelmöity. Keruumehiläiset pyörittelevät peukaloitaan pesissä, koska lentokelejä ei ole. Vaikka yksittäisiä siedettäviä lentohetkiä onkin,  ei kukissa ole juuri mitään kerättävää, koska vesisade on huuhtonut kaiken meden pois.


Eilen kuitenkin oli suht sateetonta, vaikka ukkonen pauhasikin taustalla. Lupasin lähteä Jounin kaveriksi pesille. Ei muuta kuin kiinalainen mehiläishoitoanorakki päälle ja ihmettelemään Jounin tekemisiä. Itse kun en yhäkään ole mikään mehiläisasiantuntija, vaan kaikki alaan liittyvä tietouteni on kerääntynyt passiivisen mehiköinnin seurauksena. Viime aikoina on kuitenkin tuntunut siltä, että ehkä niitä mehiläisiä voisi opetella hoitamaan ihan oikeastikin. Voisin olla Jounin avuksi ehkä muussakin kuin hunajan purkittamisessa ja etikettien photoshoppaamisessa.

Paino sanalla ehkä. Vielä en lupaa mitään!


1 kommentti:

  1. Oon aina ollut sitä mieltä, ettei Suomesta kannata lähteä kesällä mihinkään. Nyt on alkanut tuntua, että saatankin olla väärässä.

    Jos mä olen sanonut etten pidä kuumasta, niin ei se perkele tarkoita +20C!!!

    VastaaPoista