Sivut

tiistai 12. toukokuuta 2015

Haasteita

Alix Puskantakaa-blogista otti ja haasti meikäläisen vastaamaan 11 kiperään kysymykseen. Liebster Awardin ajatuksena on haastella muita bloggaajia ja näin tehdä pienempiä blogeja tunnetuksi. Ajatushan tietenkin olisi, että keksisin itse seuraavat 11 kysymystä ja haastaisin 11 seuraavaa blogia. 

Voin kuitenkin heti kättelyssä kertoa, että jälkitoimenpiteet jäävät tekemättä, koska olen aivan sairaan huono leikkimään nettileikkejä. Ja sen toisen syyn voi päätellä kysymyksen #4 vastauksesta... 

Ehkä tähän vastaamiseen voin kuitenkin venyä, koska blogi on jäänyt viime aikoina syntisen vähälle huomiolle.


Koska lusmuan haasteen eteenpäin viemisessä, aion rangaistukseksi jatkohaastaa itseni: 
Koko loppuvuoden ajan, lupaan päivittää blogiani joka viikko. Jos viikon aikana ei ole tapahtunut mitään mainitsemisen arvoista (as if), päivitän edes kuvilla. En jää enää odottelemaan, että mulla olisi "paremmin aikaa". Ei sitä aikaa kuitenkaan tule.1. Mikä on blogisi suola?
Lukijoiden vinkkelistä en voine kommentoida, mutta itselleni se on aiheiden monipuolisuus. Kirjoitan paljon puutarhasta, mutta sekaan mahtuu myös esimerkiksi hevosjuttuja. Viimeisten postausten seassa on jopa matkailua. Toki aiheiden paljous voi olla huonokin asia, koska esimerkiksi hevosjutut voivat karkottaa pois sellaisia lukijoita, joita ponilässytys ei kertakaikkisesti kiinnosta. Who knows.

2. Mikä saa sinut jatkamaan?

En tiedä voinko vastata tähän mitään, kun en ole aikoihin saanut aikaiseksi kirjoittaa mitään koko blogiin… Nojoo. Syy on kuitenkin yksiselitteisen itsekäs, koska loppupeleissä kirjoitan kuitenkin blogia itseäni varten. Tietenkin joskus pitää asioita avata hieman diipimmin, että potentiaalinen ulkopuolinen lukijakin ymmärtää, mistä on kysymys.
Olen aina kirjoittanut paljon, joko paperille tai kovalevylle. Kirjoittaminen on minulle tärkeä työkalu omien ajatusten jäsentämiseen. 

3. Luetuin postauksesi käsittelee?
Eniten hittejä on saanut postaukseni, jossa oli pelkästään kuvia lampaista. Snadisti pelottavaa.

4. Millaisista aiheista luet itse meiluiten?
Nyt seuraa tunnustus: en lue blogeja. Olen ihan tosissani yrittänyt, mutta eihän siitä mitään tullut. Tuttujen ihmisten blogeja saatan lueskella, mutta silloin taustalla on aito mielenkiinto henkilön kuulumisia kohtaan. Sen sijaan minun on hyvin vaikea olla vähimmässäkään määrin kiinnostunut siitä, mitä jollakin itselleni tuntemattomalla bloggaajapissiksellä on milloinkin ollut päällään. Enkä osaa olla tästä edes pahoillaan.

5. Mikä on parasta omassa puutarhassasi?
Jouni. Mulla on oma kotihemuli, joka tietää puutarhanhoidosta kaiken, auttaa ja opastaa. Parempi kuin Wikipedia ja Google yhteensä.

6. Mikä on paras vuodenaika puutarhasasi ja miksi?

Kevät. Ei siksi, että meillä olisi jotenkin erityisen paljon kevätkukkijoita. Itse asiassa keväällä saattaa olla aika rumaakin, vähän mutaista ja ankeaa. Parasta keväässä on kuitenkin odottaminen ja jännittäminen: nousevatko viime vuoden hankinnat maasta vielä tänäkin keväänä? Kaikki kukinnat ovat vielä edessä. 

7. Mikä on salainen haaveesi puutarhasi suhteen?

Ei ehkä kovin salaista, mutta haaveilen kasvimaasta ja itse kasvatetusta sapuskasta ruokapöydässä.

8. Mikä on lempityösi puutarhassa?
Kitkeminen! Se on ihan sikaterapeuttista. Etenkin, jos toisessa kädessä on siideri.

9. Mistä puutarhaan liittyvästä kirjoitat mieluiten?
Varmaankin uusista hankinnoista. Sitä paitsi ostettujen kasvien listaus on oikeasti hyödyllistä! Olen monesti turvautunut blogin haku-toimintoon, kun olen jälkikäteen yrittänyt muistella jonkun kasvin lajiketta tai istutusajankohtaa. Blogi on samalla mun muistikirja.

10. Kuinka monta vuotta puutarhasi on?
Me olemme asuneet tässä heinäkuusta 2012 ja istuttaneet paljon kaikkea. Ennestään täällä ei ollut juuri muuta kuin norjanangervoa, pihtoja, juhannusruusua ja tuoksuvattu, jota en voi sietää. (Sori!)

11. Mikä on elämän puutarhan tarkoitus?
Koska meillä ei kasva juuri mitään syötävää, vastaan, että tyydyttää kauneudennälkää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti