Sivut

torstai 14. elokuuta 2014

Yllättäjät Top 4

Superkesä 2014* on tuonut tullessaan muutamia ääripositiivisia puutarhaylläreitä:

#4

Viime vuonna hankittu kirsikkaluumu 'Kometa' on tehnyt pari oikein sympaattista hedelmää! Tiesin (=toivoin), että niin tapahtuisi jonain päivänä, mutta en osannut odottaa sitä vielä.
#3

Lähes päivälleen vuosi sitten ostettu 'Pinktopia' kukkii nähteni ensimmäistä kertaa! En alkujaan pitänyt kukintaa täysin poissuljettuna, sen verran hyvähermoiseksi Easy Elegance® -ruusuja on lupailtu. Oma ruusurukkani tosin ehti jo kertaalleen näyttää todella pahoinpidellyltä erään kirvainvaasion jäljiltä. En uskonut, että se (jos pysyy edes hengissä) ainakaan tänä kesänä kuntoutuu kukkismiskuosiin. Wohoo!

#2

'Strawberry Candy' -päivänlilja kukkii niin ikään ensimmäistä kertaa! Päivänliljan saimme suoraan Paksalon Perennasta 2012. Kasvupaikka on kyllä osoittautunut vähän kurjaksi, koska tuoksuvatukka yrittää toistuvasti rynniä päivänliljaraasun yli. Siirto paremmalle paikalle on kyllä ollut mielessä.#1

Se uskomattomin kaikista: jalokello (Platycodon grandiflorus) on a) hengissä ja b) kukkii! Raportoinkin tänne viime heinäkuussa, että ostin Hyvinkäältä vaaleanpunaisen jalokellon. Se taisi kuitenkin jäädä kertomatta, että vähän myöhemmin ostimme Ikean alelaarista kolme jalokelloa lisää: vaaleanpunaisen, sinisen ja valkoisen. Mikään hirvittävä suksee tämä kellohässäkkä ei kuitenkaan ollut, sillä vain 2/4 nousi tänä keväänä. Ne ilmestyivät hirvittävän myöhään, kuten ilmeisesti asiaan kuuluukin. Toinen hengissä olevista jalokelloista on todella vaatimaton, vain noin kymmensenttinen tupsukka. Isompi on sen sijaan ihan näyttävä ja kukkii tällä hetkellä syvän sinisin kukin. Viva la Ikea!

Tuon toisen selviytyjän väristä minulla ei ole mitään haisua, sillä suuressa viisaudessani en merkinnyt niitä millään tavalla. Se nyt ei varmastikaan kuki tänä kesänä. On nimittäin sen verran säälittävä esitys. Se olisi ehkä saanut vähän paremman alun, jos ei olisi joutunut aloittamaan kasvuaan vuohenputkien jyräämänä. Vaan kun olin jo ehtinyt tuomita koko kellot kuolleeksi, ei niiden kasvupaikkaa sitten tullut kauheasti kitkettyäkään.* Säät ovat olleet super. Ratsastus- ja viinanjuontikielto sen sijaan ovat yhä ihan perseestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti