Sivut

sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Kuolemanväsynyt

Eilen se sitten alkoi konkretisoitua, pihatto. Ihan oikea pihatto. Mun Omalle Hevoselle. Arvatkaa miten fiiliksissä olen?

En ole fyysisesti niin rikki kuin ennakkoon pelkäsin, mutta aika kokovartalomaitohapoilla kuitenkin. Olo oli jo valmiiksi aika turpaansaanut (ja krapulainen) kun heräsin, eikä se olotila varsinaisesti aamun aloittaneella betonin hiertämisellä parantunut. Päällä oli sellainen jännittävä yhdistelmä kahden tyyppistä väsymystä: sitä, joka aiheutuu unenpuutteesta ja sitä toista väsymystä, jossa kaikki lihasvoima on vain yksinkertaisesti loppu.

Kahden aikaan iltapäivällä aloin olla jo niin tööt, että olin jo nukahtaa sohvalle. Arvoin hetken päiväunien ja tallille lähtemisen välillä päätyen kuitenkin jälkimmäiseen. Topi nyt kuitenkin oli seissyt jo torstaista asti ratsastamatta.

Tallille ajaessani havahduin pari kertaa siihen, että todellakin ajan autoa. Että turvallista matkaa vain itse kullekin kanssa-autoilijalle! Tarhassa Topin luo rämpiessäni pohkeet olivat siinä määrin puupökkelöinä, että kaaduin kirjaimellisesti suorilta jaloilta naamalleni. Onneksi oli pakkasta, 15 senttiä tuoretta lunta ja joka paikkaan sattui jo valmiiksi. Viimeviikkoisessa mutavellitarhassa pannuttaminen olisi vituttanut huomattavasti enemmän.

Topi kyllä luimisteli nolona ympärilleen, että toivottavasti kukaan hevoskavereista ei nähnyt... Hitto, kun tota mutsia saa aina hävetä!

Harvinaisen kokonaisvaltaisesta uupumuksesta huolimatta kuitenkin päätin, että tänään on hyvä päivä hypätä esteitä! Topille tämä oli yksi ensimmäisiä kertoja, enkä kyllä ole itsekään "oikeasti" hypännyt noin 15 vuoteen. Hups! Jos on mahdollista, että betonirumban jäljiltä minulla vielä oli joitain lihaksia normaalitilassa, voin vakuuttaa, että nekin ovat nyt jumissa. Sen verran koville tuo hyppääminen kuitenkin ottaa, kun kyseessä on tällainen nollakuntoinen pullataikinaratsastaja.


Mutta vielä taaksepäin ajassa.... Siihen itse betonihärdelliin.

Jouni otti sankarillisesti perjantain vapaaksi voidakseen tehdä vielä viime hetken tyhjennyshommia hallissa ja haravoida pohjasepelin päältä heinät, jota olen sinne nyt kaksi vuotta kylvänyt ympäriinsä kaneja ruokkiessani. Seinälautojakin piti vielä purkaa, mutta onneksi Mikko oli apuna.

Vanhempani saapuivat vielä paikan päälle myöhään perjantain ja lauantain välisenä yönä. Isää tarvittiin ihan konkreettisena lihastyövoimana, äiti hoiti porukan muonituksen varsin onnistuneesti. Nälkäisen talkooväen kuultiin jakavan jopa Michelin-tähtiä.

Lauantaina, kun oli tarkoitus kirmata työmaalle heti aikaisesta aamusta, näky oli aika lohduton. Lunta oli satanut enemmän kuin koko talvena yhteensä. Betonityöt saivat hetken odottaa, sillä ensin piti hoitaa lumityöt. Niiden jälkeen päästiin kuitenkin nopeasti laudoituksen nikkarointiin ja verkkojen asennukseen, sillä lisää apuvoimia saapui niin lähinaapurista kuin Helsingistäkin.


Noin 63 olutta myöhemmin kaikki betoni oli loroteltu hallin lattialle ja tasoiteltu nätiksi. Siinä vaiheessa saikin vetäytyä sisätiloihin hyvin ansaittuun talkoosaunaan ja pannarin syöntiin. Keskenhän se betoni vähän loppui, mutta ei auta itku markkinoilla. Ollaan tyytyväisiä siihen, mitä saatiin aikaan, ja jatketaan sitten toisen kerran samoissa merkeissä!


Iso kiitos kaikille osallistuneille! Jos se yhtään lihaskolotustanne helpottaa, voin kertoa, että kukaan muu ei olisi tullut näin onnelliseksi lattiastaViime viikolla betonia tuli vielä vähän lisää, yhteensä hilpeät 13 tonnia
Lumi yllätti aut... betoninvalajan
Haravoinnin ja tasoituksen jälkeen alkoi muotin hahmottelu
Styroxitetris
Betonibileiden virallinen valvoja, rouva Kuono
Parhaimmillaan pihaan sommiteltiin kolmea traktoria
Näin käytät Betonisäkkiä™
Sekoitustilavuus 1000 l! Paljon pienemmällä ei olisi pärjättykään.
Raskas työ vaatii aivottomat huvit
Säkki tyhjäksi Karate Kid -metodilla
Sallittuja mutaleikkejä
Iltamyöhään, kaikkensa antaneena


2 kommenttia:

  1. Oletko harkinnut että otat hevosellesi myös kaverin?muuten tulee aika yksinäinen heppa..kuitenkin laumaeläimiä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai, ei Topi yksin joudu asumaan. Se tulisi varmaan seinistä läpikin. :) Nykylain mukaan tuohon menisi jopa 4-6 kopukkaa. Muutama muuttajakandidaatti on jo olemassakin, mutta puntaroidaan niitä sitten lähempänä ajankohtaa.

      Poista