Sivut

lauantai 15. helmikuuta 2014

Munamania

Nyt sitä sitten esitetään reality-sarjaa 1800-luvulla asumisesta.... Ja scifi-sarjaa, joka kertoo pienestä ryhmästä ihmisiä, jotka yrittävät selvitä sähköttömässä maailmassa. Se on mielestäni täysin tarpeetonta, koska näitä sarjoja ei pysty katsomaan, jos ei ole sähköä itselläkään. Heräsin nimittäin taas aamulla siihen, että mikro piippaili villisti ja jääkauppi hyrähteli käyntiin. Seuraavaksi tulikin Fortumilta tekstari, että osoitteessamme on sähkökatko. No shit, Sherlock.

Mutta se siitä. Sähköt palasivat nopeasti ja pääsin blogin kimppuun pitkästä aikaa.

Sähkökatko ei onneksi myöskään ehtinyt liiemmin häiritä Jounin projektia, joka surraa kissoilta turvassa keittiön kaapissa jauhojen ja pastojen seurana. Meillä on nimittäin maailman suloisin, madeinchina-henkinen hautomakone, johon mahtuu ällistyttävät seitsemän munaa. Huolestuttavaa kyllä, ulkoisesti värkki itsessään muistuttaa enemmän munankeitintä kuin hautomakonetta, mutta onneksi boksin kyljessä luki EGG INCUBATOR ihan selväksi engelskaksi. Luotetaan siis siihen. Ja on siinä suloinen tipun kuvakin, joka olisi kai vähän turhan syyllistävä, jos kyseessä tosiaankin olisi syntymättömien kanalasten keittämiseen suunniteltu laitos.

Eikä tässä vielä kaikki, kiinalainen insinööri on kaikessa viisaudessaan askarrellut hautomakoneeseen huikeita lisätoimintoja, katso havainnollistava video!
Vielä on hieman epäselvää, miten vilkkuvat värivalot tai vaihdettavissa olevat soittoäänet hyödyttävät yhtään ketään, mutta olisipa siistiä, jos laite pärähtäisi soimaan Happy Birthday to Youta joka kerta, kun tipu kuoriutuu. Huomaa myös, että kiinalaiset ovat tehneet kappaleesta hieman oman sovituksensa. Ehkä sillä vältetään teostomaksut.

Huolimatta hautomakoneen räikyvästä koomisuudesta ja siitä, että sen sai muutamalla kympillä eBaysta, systeemi vaikuttaisi oikeasti toimivan. Munissa näkyy nimittäin jo lupaavaa kehitystä!

Congratulations! It's a bo...chicken!Munamania on ilmeisen tarttuva tauti miesten keskuudessa, sillä myös naapurin isäntä potee samaa oireistoa. Naapurissa pörisee paitsi kanssamme yhteisomisteinen Covatutto 24, myös omatekoinen haudonta...keskus. Massiivisuudestaan johtuen se ansaitsee mielestäni jonkin muun nimen kuin hautomakone.

Koska meidän keltaiseen Minimunamaattiin mahtuu vain seitsemän munaa, Jouni on kärrännyt naapuriin kassikaupalla munia päivä toisensa jälkeen. Nyt niitä nimittäin tulee! Mustat kanat ovat osoittautuneet varsinaisiksi munatykeiksi. Haudonnassa on pääasiassa Bohuslän-Dals Svartamikälien munia, mutta myös ainakin Faverolleja. Ja on siellä muitakin rotuja, olen vain tippunut (tipunut...?) kärryiltä jo ajat sitten ja vain varovaisesti esittänyt takavasemmalta kysymyksen, että millaisen tipulaarion miehet meinaavat oikein rakentaa, jos ja kun kaikki nuo kuoriutuvat...


Eli jos KUKAAN on vailla kanaa, kukkoa tai mitään siltä väliltä.... Ennakkovarauksia voinee jo laitella tähän suuntaan.


Kevät tulee, tule sinäkin! -Kanaostoksille nimittäin!


Komea on isäkukko!
Ei näitä miesten tohinoita aina voi ymmärtää... Mutta hauska niitä miehiä on seurata, tuumitaan me täällä akkaporukalla kahvikupposen ääressä.


T: Naisväki


2 kommenttia:

  1. Otat sitten tipuista paljon kuvia jos kone ei keitä niitä! On muuten ehkä maailman söpöin hautomakone. Ja sopis niin mulle. Katotaan nyt alkaako kanat saada jotain tulosta haudonnoillaan tänä kesänä, jos ei niin sitten mun on pakko kans hommata hautomo.

    VastaaPoista
  2. Naapurin hautomosta on ainakin jo tipuja kuoriutunut, eli vaikka tuo pikkumasiina keittäisi yhden satsin, niin ainakin jotain tipuja pitäisi olla tulossa. :)

    VastaaPoista