Sivut

sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Kasvi, jonka ottaisin mukaan autiolle saarelle

Mietitäänpäs hetki sellaista täysin teoreettista (ja vähän mielipuolistakin) tilannetta, että olisi pakko valita ja nimetä vain yksi suosikkikasvi omalta pihalta. Siis vain yksi kaikista niistä, joita on metsästetty pitkin Suomen puutarhamyymälöitä. A-pu-a!

Tällaisella ajatusleikillä olen siis viime aikoina itseäni kiduttanut kulkiessani pihalla kastelukannu tanassa. Yllättäen valinta ei kuitenkaan ollut edes kovin vaikea. Vaikka esimerkiksi autiolle saarelle kannattaisi varmaankin pakata mukaan jokin ihan oikeasti syötävä kasvi, valintani kohdistuu nyt kuitenkin tähän minttuun.
Meillä on aika paljonkin erilaisia minttuja, mutta tähän kirjavaan kaunottareen olen ihan vähän ihastunut. Kutsun sitä nunnanmintuksi, joka on täysin rehellisen itsekeksitty nimi.

Samaisessa rehellisyydenpuuskassa tunnustettaakoon, että minttu on peräisin Lontoosta, Westminster Abbeyn vieressä/yhteydessä olevasta nunnaluostarista. Pyhä Pistokas lähti Jounin mukaan hämärissä olosuhteissa jo noin 20 vuotta sitten, joten luotamme siihen, että rikos on jo vanhentunut. -Ainakin maallisen lain silmissä. Sen sijaan Jumalan suhtautumisesta näpistykseen pyhällä maalla en ole ihan 100-prosenttisen varma...

Mentiin tämän takia sitten anglikaaniseen kiirastuleen tai ei, kasvaa meillä nyt komea pöheikkö nunnanminttua. Thank god. Itse asiassa pöheikköjä on kaksikin, ja lisäksi myös sukulaisille on riittänyt jaettavaa. Seuraavaksi oma pieni nunnis on lähdössä Alixin puutarhaa ilahduttamaan.

Kasvi on selvästi sitkeää tekoa, sillä tuo edellä mainittu Alixille varattu nunnanminttu on nyt ottanut vauhtia automme takakontissa jo ainakin viikon ajan... Toivottavasti nyt vihdoin ehtisimme työmatkalla koukata Alixin luona, jotta saisimme mintunpennun vihdoinkin uuteen kotiin. -Vielä kun se on hengissä.


Minttuterkuin,

Nipa

2 kommenttia:

  1. Siis mistä arvasit, että tulin nettiin kurkkimaan oliko vielä joku teille tarkoitettu kasvi kaivamatta :o Ja lisäksi olin viime viikolla englannissa ja tuli valehtelematta pihistettyä pappilan puutarhasta vähän eri heinien siemeniä... Niitä seuraavaksi perkamaan ja sopivia kylvömenetelmiä miettimään ;)

    VastaaPoista