Sivut

keskiviikko 14. elokuuta 2013

Äkkilähtö Tartoon

Kun viimeinen kesälomaviikko käynnistyi, iski aika välitön ahdistuksen tunne. Nytkö se jo loppuu?! Sinänsä aika ääripessimististä ottaen huomioon että jäljellä on vielä kolmasosa koko kesälomasta. Kyseisestä kesälomasta johtuen tämä bloggailukin on jäänyt ihan surkean vähälle, mutta sen verran kerrottakoon lomanaikaisista tapahtumista, että pääskyset on menestyksekkäästi vapautettu pihapiiriimme! Vielä vapautusta seuranneena päivänä tunnistin ne, mutta sittemmin ne ovat sulautuneet aikuisten pihapääskyjemme yhteisöön.

Joka tapauksessa päätimme lähteä pyörähtämään Virossa. Onhan tässä nyt juhliakin tulossa kaksin kappalein, joten juomavarastojenkin tankkaaminen tuntui ihan hyvältä ajatukselta.

Koska aikataulu oli tiukka ja kotona lauma eläimiä joita ei voi kovin pitkäksi aikaa hylätä, päätimme suorittaa yhden yön täsmäiskun. Tallinna on niin nähty, että päätimme reissun lyhyydestä huolimatta ottaa tähtäimeen Tarton, jossa meistä kumpikaan ei ollut ennen käynyt.

Olimme Tallinnassa klo 14:00 Viikkarilla, ja lyhyen SuperAlko-pysähdyksen jälkeen naputtelimme navigaattoriin hotellimme osoitteen Tartossa. Ajomatka (n. 180 km) kesti aika tarkkaan kolme tuntia, sisältäen yhden hampurilaisen mittaisen pysähdyksen Adaveren tuulimyllyssä. Kahden ja puolen euron purilainen oli tervetullut (ja erittäin riittävä) välipala nälkäisille ja sitäkin väsyneemmille matkalaisille. Nam!

Raekoja plats


Tartossa majoituimme Pallas Hotelliin, joka oli sijainniltaan erinomainen, enkä muutenkaan keksi moitteen sanaa. Yhdeksän euron aamupalan jätimme kuitenkin väliin, sen verran kovaa murskapalautetta ilmeisen ankea(?) aamiainen oli Booking.comissa saanut. Itse jo kyllä lähtökohtaisestikin ajattelin, että yhdeksän euroa lisää aamupalasta kuulostaa hieman ylihinnoitellulta.

Naapurimme suosituksesta kävimme illalla ravintola Mokassa, joka oli käymisen arvoinen paikka - joskaan ei varmastikaan Tarton edullisemmasta päästä. Aika peruskauralta kuulostava filet mignon oli saanut seurakseen mansikoita ja aivan taivaallisia kantarelleja. Annos oli äärettömän sievä, ja kerrankin medium rare oli ihan oikeasti medium rare.

Aamulla nousimme ajoissa suunnataksemme Tarton kasvitieteelliseen puutarhaan, jossa vietimme noin 2,5 tuntia vaikka kiertelimme ainoastaan ulkona. Väitänkin, että puutarhassa olisi vierähtänyt helposti koko päivä, jos kasvit yhtään kiinnostavat. Tarton 3,1 hehtaarin puutarha on Baltian kasvitieteellisistä puutarhoista vanhin, ja siellä kasvaa noin 6000 eri lajia, joten näkemistä riitti. 
Tarkoitus oli kuitenkin ehtiä Tallinnasta iltakuudelta starttaavalle lautalle, joten aikaa ei ollut loputtomasti. Vierailimme kuitenkin vielä ostoskeskus Lõunakeskuksessa, josta mainittakoon lyhyesti eläinkauppa ZooPlanet. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka!

Zooplanetilla oli oma minizoo, jossa myyntinäyttelyhenkisesti oli lukuisten lintujen lisäksi esillä niin pesukarhuja kuin piikkisikojakin. Tarkoitus oli ostaa vain vähän tuliaisia kissoille, vaan tarttuipa sieltä mukaan yksi uusi marsukin. Nimekseen tuo tuliainen sai tietenkin alkuperälleen uskollisesti Merisiga.

-Nipa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti