Sivut

keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

No poo™

Päätin taas lopettaa sampoon käytön. Joskus 2000-luvun alkupuoliskolla olin itse asiassa useamman vuoden ajan täysin ilman sampoota ja hoitoainetta, eikä tukkani ole varmaan koskaan ollut yhtä huikeassa kunnossa. Innostuin asiasta, kun kaksi pitkäaikaista tukkaidoliani ilmoitti lähes peräjälkeen, ettei ole koskaan käyttänyt mitään kaupallisia hiustenpesuaineita. Kumpainenkin oli lapsesta asti pessyt hiuksensa pelkällä vedellä.

Vähän myöhemmin törmäsin tähän blogikirjoitukseen, ja päätin kokeilla. Eiväthän eläimetkään hinkkaa itseään päivittäin pesuaineilla...

Vuosien takaisesta kokeilusta muistan, että tukkani oli aluksi aivan järkyttävän näköinen, ja olin jo hetken ajan luopua koko pelleilystä. Nopeasti tukka kuitenkin jotenkin maagisesti tasapainottui (tai opin annostelemaan ruokasoodaa ja etikkaa oikein?) ja hiukset näyttivät huomattavasti tuuheammalta kuin siihenastinen Fructis-liimalettini ikinä. Jopa isäni(!!), joka ei näihin asioihin juurikaan huomiota kiinnitä, ihmetteli muutosta. Naispuoliset tutut puolestaan kyselivät missä olen ottanut hiustenpidennykseni. Koko tämän ajan minulla oli kuitenkin värjätty tukka ja muotoilutuotteitakin käytin säännöllisesti, joten mistään totaalihippeilystä ei koskaan ollut kyse.

Luovuin ruokasoodan ja omenaviinietikan kanssa läträämisestä värjäytettyäni hiukseni toooodella valkoisiksi, lähes hopeisiksi. Kampaaja onnistui ylipuhumaan minut hopeasampoon käyttöön, jottei äärimmilleen vaalennettu kuontaloni alkaisi kellertää. Koska pissanväriseksi vaalennettu tukka ei houkuttanut, koukutuin hopeasampoon käyttöön melko nopeasti.

Nyt sampooton elämä alkoi kuitenkin taas houkuttaa, ja olen nyt kertaalleen pessyt hiukseni ruokasoodalla ja omenaviinietikalla. -Kaiken rehellisyyden nimissä siitä on jo lähes kaksi viikkoa aikaa, ja vasta nyt tukkani alkaa tuntua vähän rasvaiselta. (Olen toki tässä välissä tehnyt pari vesipesua...) Täytyy kyllä myöntää, että tuolla ensimmäisellä yrityksellä annostelin ruokasoodaa vähän turhan ronskisti ja hiukset olivat melko kuivan oloiset pari päivää.

Tänään olisi tarkoitus lämmittää sauna ja pesaista tukka toistamiseen. Ehkä hieman hillitympi annos ruokasoodaa riittäisi tällä kertaa...


P.S. Näköjään Suomessakin on sampooton elämäntapa noteerattu ainakin jollain taholla, vuosia sitten tosin tämäkin. Ja löytyipä asiasta suomeksi pari blogiakin. Ehkä en ihan niin pitkälle olisi tätä projektia valmis viemään, mutta ehkäpä joskus lähitulevaisuudessa lätkäisen tänne pari referenssikuvaa.

-Nipa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti