Sivut

tiistai 16. heinäkuuta 2013

Jalokello & Golden Gate -köynnösruusu

Sunnuntaina osui vahingossa silmään aika makeannäköinen perenna, jalokello (Platycodon grandiflorus). Oli pakko napata mukaan heräteostoksena hyvinkääläisestä kukkakaupasta. Sinisiäkin olisi ollut tyrkyllä, mutta päädyttiin kuitenkin vaaleanpunaiseen. Nuput ovat ihan mahtavan näköisiä pylpyröitä!Nopealla googlailulla selvisi, että jalokello viihtyy auringossa tai puolivarjossa eikä oikein kestä siirtelyä tai syys-/talvimärkyyttä. Pitäisi kukkia ilmeisen pitkään ja luotettavasti. Sopivaksi kasvualustaksi mainittiin ojitettu savimaa, mikä kuulostaa aika passelilta. Savetonta paikkaa tältä tontilta saa nimittäin etsimällä etsiä...

Jalokello oli vain 6,50 euron investointi, mutta viime viikolla laitoin vähän riskillä parikymppiä köynnösruusuun. Bauhausissa tuli nimittäin vastaan keltainen isolehtinen könnösruusu (Kordes® Golden Gate™) joka oli vaan pakko saada. Itse asiassa sitä piti vielä jälkikäteen lähteä hakemaan Espoon Bauhaussista, kun en ensimmäisellä kierroksella uskaltanut ottaa mukaan. Jouni nimittäin pelotteli, ettei se selviä talvesta hengissä kuitenkaan.

Näinpä suhtaudun jo valmiiksi melko skeptisesti kyseisen ostoksen talvenkestävyyteen, mutta annetaan sille nyt kuitenkin mahdollisuus. Sijoitin sen keittiön seinustalle valkoisen köynnösruusun (joka todistettavasti selvisi viime talven -37 asteen pakkasista) naapuriksi, ja istutin ehkä jopa vähän vainoharhaisen syvään.


Katsotaan miten käy!


-Nipa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti